Mediacentrum

Exposities op Windesheim

7-1-2020 14:54

Binnen Windesheim zijn op dit moment meerdere exposities ingericht.

Gedichten & foto’s van Elsz de Roos

In het kader van de week van de poëzie ( 30 januari t/m 5 februari) zijn er diverse activiteiten op de Hogeschool. Eén ervan is een tentoonstelling met gedichten en foto’s van Elsz de Roos.

Het ene gedicht kan een diepe emotie raken, terwijl het volgende op lichtvoetige wijze een glimlach uitlokt. Elsz staat stil bij bekende levensthema’s als vreugde, pijn, verwondering, liefde en verlies. Haar werk is deels filosofisch en deels ingegeven door alledaagse ontmoetingen of ervaringen. Inspiratie vindt ze in contact met mensen, tijdens het observeren van dieren en in de natuur.
Door gedichten en foto’s met elkaar te verbinden voegt ze een extra dimensie toe. Lang niet alles is in taal uit te drukken. Beelden roepen soms herinneringen of gevoelens op waar woorden aan voorbij gaan.

Elsz de Roos (1961) wil niets liever dan de wereld een beetje mooier maken. Dit doet ze onder andere door als geestelijk begeleider samen met haar cliënten, mensen met een beperking, stil te staan bij levens- en zingevingsvragen.
De tentoonstelling is te zien tot begin maar in het entreegebouw en in het studielandschap op A2.

elsz de roos

‘Zielsveel zin & onzin’ is ook in boekvorm verschenen.

Verkrijgbaar in de meeste boekwinkels,
te bestellen bij uitgeverij Boekscout: www.boekscout.nl
en te bestellen bij Elsz zelf: elszderoos@kpnmail.nl
Heb je vragen over haar expositie bundel?
Neem gerust contact op, bellen mag ook: 0640799982.

‘Maandagnacht’

In het X-gebouw is een gevarieerde expositie ingericht waarbij kunstenaar Michiel Knaven selecties uit drie verschillende series toont. ‘Maandagnacht’ is de titel van de eerste serie, foto’s gemaakt van het nachtelijk stadslandschap in Zwolle. Maandagnacht maakt deel uit van de zevendelige reeks “De nacht”.

Als tweede serie laat Knaven zijn cameracollages zien. Collages gemaakt zonder schaar, lijm of Photoshop. Alles gebeurt “on the spot” in de camera. Bron voor deze serie collages is de ochtendkrant.

Tot slot zien we een selectie uit “Parkingscape”. Zoals in veel van zijn werk staat het decor van menselijke activiteit hierin centraal. Michiel Knaven reisde hiervoor langs de Europese snelwegen waarbij hij het landschap van de parkeerplaatsen vast legde. Een spannende grens tussen het cultuur en het natuurlandschap in Duitsland, Italië, Frankrijk, België en Nederland.

De expositie is te zien van 7 januari tot en met 15 maart in het X gebouw in de hal tussen X en S tijdens de openingstijden van de Hogeschool.

Meer van het werk van Michiel Knaven is te zien op www.michaelmedia.org

Marabouts

In het Mediacentrum zelf zijn nog tot eind maart de foto’s te zien van de Marabouts van Anja van Daatselaar

 

Alle nieuwsberichten