Mediacentrum

Workshops Xerte

Xerte is een authoring tool voor onderwijsmodules die je in de ELO kunt aanbieden. Het is te vergelijken met Cumlaude author (voorheen bekend als Silverpoint) in de huidige ELO. Xerte is echter ELO onafhankelijk, het is dus in iedere ELO omgeving in te zetten maar ook buiten de ELO om aan te bieden.
Wil je meer weten over Xerte dan kun je een workshop volgen die gegeven wordt door medewerkers van het Multimedia Producties.

Xerte Basis

De workshop Xerte Basis is een instap workshop. Deze workshop kun je volgen zonder enige voorkennis van het programma. Je leert de werkomgeving van Xerte kennen en hoe je daarbinnen een nieuwe Xerte (online Toolkit) module kunt aanmaken. Ook leer je in de workshop een aantal basismogelijkheden toepassen en bouw je een kleine Xerte module. Tot slot leer je hoe je die module kunt aanbieden aan je studenten. Als link of als pakket binnen je ELO.

Xerte Geavanceerd

Naast de workshop Xerte basis , is het ook mogelijk je in te schrijven voor een workshop Xerte geavanceerd. In deze workshop nemen we je verder mee in de mogelijkheden van Xerte, waarbij vooral de interactieve opties aan bod komen waarbij formatieve toetsing een rol speelt.
Wil je aan deze workshop deelnemen, dan is het zeer wenselijk dat je de basis workshop hebt gevolgd of zelf al voldoende ervaring hebt opgedaan met de basismogelijkheden. (Je kunt bijvoorbeeld al een nieuw Xerte leerobject maken en daarin teksten, pdf, afbeeldingen en video plaatsen).
Je kunt Xerte binnen Windesheim vinden via https://xerte.windesheim.nl.

Inschrijven

Xerte is één van de authortools waarmee nu wordt geëxperimenteerd binnen Windesheim. Andere zijn bijvoorbeeld Articulate 360 Rise en Storyline 360. Welke authortool nog beschikbaar zal zijn in 2020 is nu nog niet te garanderen.

Inschrijven voor de workshop kan via deze inschrijflink