Mediacentrum

Vele duizenden e-books beschikbaar

6-4-2020 17:00

Nu je vooral thuis aan het werk bent en niet meer naar Windesheim of het Mediacentrum kunt komen, is het goed om te weten welke informatiebronnen je online kunt raadplegen. Op onze website vind je een overzicht van alle digitale informatiebronnen

E-books en online tijdschriften

Als medewerker/docent of student van Windesheim kun je via het Mediacentrum óók gebruik maken van meer dan 60.000 e-books. De e-books zijn te vinden in verschillende databanken. Maar wil je weten of je toegang hebt tot een bepaald e-book of digitaal tijdschrift? Zoek dan de titel op in de A-Z lijst. Wanneer je de titel hebt gevonden kun je meteen zien in welke databank de publicatie is opgenomen. Door op de naam van de databank te klikken kom je direct bij het tijdschrift of e-book en kun je daar verder zoeken in de publicatie.

De afgelopen week hebben we nog een groot aantal extra e-books aangeschaft. Voor de boeken van Boomportaal (een databank met e-books op diverse vakgebieden) heeft de uitgever bovendien de gelijktijdige toegang tijdelijk uitgebreid. Dus voor de boeken uit deze databank geldt nu dat je met meerdere mensen tegelijk gebruik kunt maken van hetzelfde boek.

Tijdelijk beschikbare e-books

Vanaf 1 april biedt Studystore een maand lang gratis toegang tot educatieve eBooks. Je kunt een selectie maken van zes titels uit meer dan 1000 e-books. Ook de openbare bibliotheken komen met een (tijdelijk) aanbod. Zij stellen 100 e-books beschikbaar via Thuisbieb. Ook voor niet leden.

Toch liever een ‘echt’ boek?

Wil jij toch graag dat ene ‘echte’ boek of tijdschrift lenen? Dan kun je, onder bepaalde voorwaarden, ook materialen lenen en op laten sturen door het Mediacentrum. Wat die voorwaarden zijn lees je hier https://mediacentrumwindesheim.nl/boeken-en-tijdschriften-lenen/
Hulp nodig?
Kom je ergens niet uit, we helpen je graag, ook online dus neem gerust contact met ons op.

Afbeelding: Britannica Image Quest

Alle nieuwsberichten