Mediacentrum

Geconcentreerd studeren met StudyShare

14-2-2019 12:17

Ben jij snel afgeleid tijdens het leren? Het Mediacentrum helpt je graag geconcentreerd te studeren met behulp van StudyShare.

Je bent aan het blokken voor je tentamens maar telkens is er weer die afleiding. Bijvoorbeeld van je medestudenten of je social media. Het is soms moeilijk om bij de les te blijven. Daarom starten wij met een proef waarbij we je graag helpen zonder afleiding te studeren.

Wat is StudyShare

In de komende weken, voor de tentamenperiode, stellen wij twee (afgesloten) ruimtes beschikbaar waar je, op verschillende dagen, drie uren achter elkaar kunt blokken. Met telkens na 45 minuten werken of leren een pauze van 15 minuten. Tijdens het leren wordt er niet gepraat, ga je niet gamen of Googlen en check je geen social media. Er is een zogenaamde StudyBob aanwezig die o.a. aangeeft wanneer het pauze is en wanneer je wilt kun je zelfs bij hem/haar je telefoon tijdelijk in bewaring geven. In de pauze maak je even een kleine wandeling of ga je iets eten of drinken. (je flesje water mag mee naar binnen).

Wanneer

De pilot met StudyShare start op 28 februari en loopt t/m 25 maart. We bieden StudyShare twee keer per dag aan en per dagdeel is er plek voor ongeveer twaalf studenten. Je doet mee voor in ieder geval de duur van een blok. Aanmelden is niet nodig. Wanneer de deur dicht is mag je niet meer naar binnen.
Op de volgende dagen kun je gebruik maken van StudyShare.

Donderdag 28 februari
Dinsdag 5 maart
Maandag 11 maart
Maandag 18 maart
Dinsdag 19 maart
Donderdag 21 maart
Maandag 25 maart

De blokken lopen van 9.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 16.00

Waar

StudyShare vindt plaats op de eerste verdieping van het Mediacentrum, in B-123, waar ook de StudyBob zit. In deze ruimte kom je vooral voor het studeren, de ruimte ernaast is een ruimte waar je kunt werken aan verslagen of aan je scriptie. Hier zit geen StudyBob maar deze komt je wel even waarschuwen wanneer het pauze is. Is er geen plek meer? Natuurlijk hebben we binnen het Mediacentrum ook voldoende andere rustige werkplekken.

 

Photo by Thought Catalog on Unsplash
Alle nieuwsberichten