Mediacentrum

Sint Michael en de draak

12-11-2019 10:01

Schilder mee aan een kunstwerk!

Wanneer je aan komt lopen over het plein naar (via) de hoofdingang van Windesheim kun je er niet omheen. Een enorm schilderij van Sint Michael en de draak. Het bijzondere aan dit werk van kunstenaar Dennie Boxem is dat het een zogenaamd Team-Artwork is. Iedereen kan een bijdrage leveren. Tijdens de bruisweek schilderden er al veel studenten en medewerkers van Windesheim mee. Daarna ging het schilderij naar De Grote -of Sint Michaelskerk aan de Melkmarkt. Vanwege de enorme raakvlakken van deze kerk met het thema van het schilderij was dit de perfecte werkplek voor de kunstenaar. Ook hier schilderden bezoekers mee.

Naar schatting droegen er inmiddels 200 deelnemers bij. Al hun namen staan achterop het canvas. Onder hen bevindt zich Jan Terlouw (oud-politicus, wetenschapper, schrijver en klimaatactivist) die een lezing gaf op de Dag van de Duurzaamheid. Hij schilderde het ‘touwtje uit de brievenbus’ n.a.v. zijn geroemde monoloog in DWDD als symbool voor meer vertrouwen in onze samenleving. Op Sint Michael prijkt ‘Het Goede’, terwijl zijn tegenstander de draak ‘Het Kwade’ belichaamt. Naast interactieve schilderactiviteit biedt dit kunstwerk dus ook onderwerp tot gesprek.

De start van de restauratie van het orgel heeft gemaakt dat het schilderij nu verplaatst is naar Hogeschool Windesheim. Hier is de komende 3 maanden het schilderproces te zien achterin het entreegebouw of door de ramen wanneer je over het plein loopt.

Dennie maakt naast Team-Artworks ook vrij werk dat je kan vinden op zijn website www.dennieboxem.nl.

Meer over het kunstwerk ‘Sint Michael & De Draak vind je hier www.dennieboxem.com/portfolio/sint-michael-de-draak-2019/

Alle nieuwsberichten