Mediacentrum

Referentietools – Endnote

Onderzoek doen gaat vaak samen met een literatuurstudie. Het bewaren en organiseren van de gevonden literatuur doe je met een zgn. referentietool

Onderzoek doen gaat vaak samen met een literatuurstudie. Het bewaren en organiseren van de gevonden literatuur doe je met een zgn. referentietool. Met een dergelijke tool bouw je een eigen literatuurbestand op die je in Word kunt oproepen. Je kunt dan de gewenste verwijzingen invoegen in je eigen document.

Er zijn diverse tools op de markt, bv. Mendeley of Zotero. Dit zijn gratis webbased programma’s en deze worden niet ondersteund door Windesheim. Windesheim heeft een licentie op Endnote.

EndNote

Met Endnote kun je eenvoudig literatuur die je hebt gevonden opslaan en gebruiken in het document dat je aan het schrijven bent.

De belangrijkste functies van EndNote zijn:

– Mogelijkheid een eigen bestand (library) met literatuurreferenties bij te houden
– Rechtstreekse export vanuit databases naar je eigen library
– Delen van referenties
– Samenwerking tussen Endnote en Word.

Endnote is zowel als desktopversie als online beschikbaar. Bij de desktopversie wordt de literatuur op je eigen computer bewaard. De online versie slaat de literatuur op in de Cloud zodat je de informatie overal kunt raadplegen. Beide versies kunnen met elkaar worden gesynchroniseerd.

De desktopversie van Endnote, alleen beschikbaar voor medewerkers, kan geïnstalleerd worden via het startmenu (Microsoft System Center). Installatie moet wel op de Campus plaatsvinden.

Wil je meer weten over EndNote voor medewerkers ga dan naar de libguide:
Endnote 20:Handleiding voor medewerkers.

Op aanvraag verzorgt het Mediacentrum instructies voor docenten. Neem hiervoor contact op met Rensje Wicherson

De online versie, EndnoteWeb, kan zowel door medewerkers als studenten worden gebruikt.

Handleiding Endnoteweb

Wil je meer informatie over het gebruik van Endnote neem dan contact op met Rensje Wicherson