Mediacentrum

Puur natuur

21-11-2017 14:54

Wanneer je langskomt in het Mediacentrum valt je oog ongetwijfeld op een serie prachtige natuurfoto’s. Deze foto’s zijn gemaakt door Gerda Mijnheer. Gerda is werkzaam in de zorg en heeft als grote hobby fotograferen. Al jong begon ze te fotograferen met de camera van haar vader. Toen ze 21 was kocht ze haar eigen camera, een Canon. Nu werkt ze al jaren met een digitale spiegelreflexcamera van Sony.

Sinds een aantal jaren is Gerda meer en bewuster gaan fotograferen. Vaak gaat ze de natuur in en ziet dan wel wat ze tegenkomt. “Er is zoveel moois om te fotograferen! Ik heb een brede belangstelling maar de grootste uitdaging vind ik het macro fotograferen en het fotograferen van vogels. Dit kost veel tijd en geduld maar als het dan lukt, is de kick des te groter”. Af en toe is ze te vinden in een soort van schuilhut. Daar kan ze uren zitten om die ene geweldige foto te schieten. Met als resultaat o.a. de prachtige foto van de eekhoorn.
Gerda probeert foto’s tijdens de opname zo natuurlijk mogelijk te maken, zodat ze niet veel hoeft na te bewerken. “Puur natuur dus, ook dat vind ik een uitdaging”.

De expositie “Puur natuur” is tot half maart 2018 te zien in het Mediacentrum tijdens onze openingstijden.
Meer werk van Gerda vind je op haar Instagram account

Alle nieuwsberichten