Mediacentrum

Presenteren voor de camera: mediatraining voor docenten

15-4-2019 13:45

Loop je tegen een ongemakkelijke drempel aan wanneer je een filmpje wilt opnemen voor de digitale leeromgeving? Voel je je opgelaten voor de camera en begin je spontaan te hakkelen? Volg dan een workshop bij het Mediacentrum en kom oefenen in het spreken voor de camera! Je ervaart en leert in deze workshop om de camera als een vriend te gaan beschouwen en zo vrijer opnames te maken voor kennisclips of ander videomateriaal voor je onderwijs.

Theaterdocent Jasper Allema van het domein Bewegen en Educatie geeft in een 3 uur durende sessie uitleg over de do’s en don’ts bij het spreken voor de camera. Het betreft een actieve workshop  waarbij er voldoende ruimte is om te oefenen voor de camera in de inspirerende omgeving van de studio’s van het Mediacentrum.
Doel van de workshop is dat je na afloop gemakkelijker voor de camera kunt presenteren, zonder je eigenheid te verliezen. Geen houten-klaas die zijn tekst opdreunt, maar een sprankelende spreker die zijn of haar publiek weet te bereiken.

Je hebt de keuze uit twee data waarop deze workshops plaatsvinden:

Dinsdag 23 april 2019 of woensdag 19 juni 2019.
Tijd: 10:00 uur – 13:00 uur

Inschrijven 

In het volgende filmpje geeft Jasper Allema aan waar het om draait als je een presentatie geeft voor de camera. Bekijk deze vooral eens als inleiding voor de workshop

Alle nieuwsberichten