Mediacentrum

Kunstuitleen

Ben je medewerker van Windesheim, dan kun je kunstwerken lenen voor je eigen werkkamer. Voorwaarde is wel dat de werkruimte afsluitbaar is. Het Mediacentrum verzorgt de uitleen en het beheer van de kunstwerken. De huismeesters brengen de kunstwerken naar je kamer en hangen ze op.

Overzicht beschikbare kunstwerken

De kunstwerken die geleend kunnen worden waren altijd te vinden via de catalogus van het Mediacentrum. Op basis van de afbeeldingen die bij de beschrijvingen staan kon je een kunstwerk digitaal reserveren. Op dit moment is die catalogus helaas niet beschikbaar. We werken hard aan een nieuwe website hiervoor. Heb je vragen dan kun je altijd mailen naar kunstuitleen@windesheim.nl

Kunstenaarsinformatie

Op Sharenet vind je ook informatie over de kunstenaar. Van iedere kunstenaar is een omschrijving van zijn/haar leven en werk te lezen met tevens een link naar de website van de kunstenaar.

Kunstroute

Wil je de kunst die op Windesheim tentoongesteld is in de openbare ruimtes loop dan vooral ook eens Kunstroute.

Reserveren

Reserveren kan op iedere dag van het jaar. Voor het reserveren heb je het “lange personeelsnummer” nodig dat op je medewerkerskaart staat. Heb je nog geen medewerkerskaart dan kun je deze aanvragen via dit formulier. (Of vraag even  het nummer op via kunstuitleen@windesheim.nl).
De uitleentermijn voor geleende kunstwerken loopt altijd tot de maand maart. De uitleentermijn is dus maximaal een jaar.
Inleveren (bijvoorbeeld bij een verhuizing) kan het hele jaar, door een mail te sturen naar de mailbox van de kunstuitleen (kunstuitleen@windesheim.nl) . Een huismeester komt dan het kunstwerk ophalen.
Aan het reserveren en lenen van kunstwerken zijn geen kosten verbonden. Wanneer je een kunstwerk leent via de kunstuitleen ga je akkoord met de bepalingen zoals deze in het Reglement Kunstuitleen Mediacentrum beschreven zijn.

Wisselperiodes

De maand maart is de wisselmaand van de kunstuitleen. Als lener krijg je tijdig een herinneringsmail waarin we je vragen of je het kunstwerk langer wilt lenen of inleveren. Verlengen kan totdat iemand anders het kunstwerk heeft gereserveerd. Wanneer wij je antwoord hebben ontvangen hoor je van ons of en tot wanneer we de leentermijn kunnen verlengen, of komt een huismeester het kunstwerk ophalen.
Vervolgens brengen we de gereserveerde werken naar de leners. Ben je de 2e of 3e persoon die hetzelfde kunstwerk heeft gereserveerd dan moet je helaas langer wachten. Wil je toch graag meteen iets aan de muur, reserveer dan een ander kunstwerk uit de catalogus waar nog géén reservering op zit.

 

Vragen over lenen of reserveren?

Mail naar kunstuitleen@windesheim.nl

Handleiding reserveren kunst