Mediacentrum

  • nl
  • en

Kunstuitleen

Ben je medewerker van Windesheim, dan kun je kunstwerken lenen voor je eigen werkkamer. Voorwaarde is wel dat de werkruimte afsluitbaar is. Het Mediacentrum verzorgt de uitleen en het beheer van de kunstwerken.

Overzicht beschikbare kunstwerken

De kunstwerken die geleend kunnen worden vind je via de catalogus van het Mediacentrum. Op basis van de afbeeldingen die bij de beschrijvingen staan kun je een kunstwerk digitaal reserveren via deze catalogus.

Kunstenaarsinformatie

In de catalogus is bij de beschrijving van een kunstwerk, een link te vinden naar informatie over de kunstenaar. Van iedere kunstenaar is een omschrijving van zijn/haar leven en werk te lezen met tevens een link naar de website van de kunstenaar.

Wisselperiodes

De maand maart is de wisselmaand van de kunstuitleen. Als lener krijg je tijdig een herinneringsmail waarin we je vragen of je het kunstwerk langer wilt lenen of inleveren. Verlengen kan totdat iemand anders het kunstwerk heeft gereserveerd. Wanneer wij jouw bericht hebben ontvangen hoor je van ons of en tot wanneer we de leentermijn kunnen verlengen, of komt een huismeester het kunstwerk ophalen.

In de wisselmaand brengen we de gereserveerde werken naar de leners. Ben je de 2e of 3e persoon die hetzelfde kunstwerk heeft gereserveerd dan moet je helaas langer wachten. Wil je toch graag meteen iets aan de muur, reserveer dan een ander kunstwerk uit de catalogus waar nog géén reservering op zit.

Naast de wisselmaand zijn er nog 3 wisselweken verspreid door het jaar, waarop we alleen kunstwerken vanuit het depot, dus nog niet uitgeleende kunstwerken, naar de lener brengen.

Reserveren

Reserveren kan op iedere dag van het jaar. Het brengen naar de werkkamers gebeurt echter alleen tijdens een van de vier wisselperiodes. Via een nieuwsbericht op Sharenet en onze site brengen we je op de hoogte van de wisselperiodes.

De uitleentermijn voor geleende kunstwerken loopt altijd van maart t/m maart een jaar later. Deze einddatum hanteren we ook voor de wisselweken die in de loop van het jaar plaatsvinden.

Inleveren (bijvoorbeeld bij een verhuizing) kan het hele jaar, door een mail te sturen naar de mailbox van de kunstuitleen (kunstuitleen@windesheim.nl) . Een huismeester komt dan het kunstwerk ophalen.

Aan het reserveren en lenen van kunstwerken zijn geen kosten verbonden. Wanneer je een kunstwerk leent via de kunstuitleen ga je akkoord met de bepalingen zoals deze in het Reglement Kunstuitleen Mediacentrum beschreven zijn.

Vragen over lenen of reserveren?

Mail naar kunstuitleen@windesheim.nl

Handleiding reserveren kunst