Mediacentrum

Opnieuw opnieuw beginnen

5-12-2018 18:45

Expositie Ate Hamstra

In het Mediacentrum en in gang op de begane grond van het X gebouw (van de entree naar het sportgebouw), is een expositie ingericht met werken van Ate Hamstra. Ate werd in 1944 geboren in Dokkum en koos na een opleiding tot onderwijzer voor het vak van tekenleraar.

Hij exposeerde veel o.a. in Groningen, Darp, Assen, Meppel en in Baarn. Een rode draad in zijn werk is het landschap en vormen uit de natuur. Vooral de weidse landschappen in Groningen en Friesland met hoge luchten en wolkenpartijen. Ate schilderde veel met aquarelverf in horizontalen en verticalen zodat er nieuwe kleuren ontstonden met een enorme ruimte.

Na een herseninfarct in 2006 raakte hij rechtszijdig verlamd. Zijn arm en hand bleven dat. Hij ging toen werken met ander materiaal, o.a. acryl, en experimenteren met vormen en kleuren.

De expositie die nu te zien is bestaat bijna helemaal uit werken die na 2006 zijn ontstaan. Een aantal jaren geleden kon hij ook zijn oude liefde, de aquarel, weer oppakken en maakte hij de werken die in het Mediacentrum te zien zijn.

 

De expositie in het Mediacentrum is tot half maart te bekijken tijdens openingstijden van het Mediacentrum.

Het X gebouw is vrij toegankelijk tijdens de openingstijden van de gebouwen

Alle nieuwsberichten