Mediacentrum

De lener en zijn kunstwerk

17-5-2018 11:40

Speciaal voor medewerkers van de Hogeschool is er een Kunstuitleen op Windesheim. Het Mediacentrum verzorgt het beheer en de uitleen ervan. De komende tijd vragen we regelmatig een lener waarom hij of zij voor een bepaald kunstwerk gekozen heeft. En wat ze vinden van de kunstuitleen. Deze maand vroegen we het aan Arnout de Leeuw, Hogeschoolhoofddocent HBO-rechten Zwolle en Almere.

Arnout houdt van mooie dingen en van kleuren. Dingen om ons heen hoeven niet altijd een functie te hebben of alleen maar nuttig te zijn. De kunstwerken in zijn werkkamer zijn regelmatig gespreksonderwerp, ze geven ideeën en gedachten. Het leuke is dat verschillende mensen verschillende gedachten krijgen bij hetzelfde kunstwerk. Arnout leest ook graag de informatie van en over de kunstenaar die te vinden zijn op de speciale community.

Al een paar jaar hoopt Arnout het kunstwerk Bassin (Thomas Elshuis) te lenen. Dat is zijn favoriet uit de collectie. Het is inmiddels wel gelukt om Factory (Thomas Elshuis) te lenen (zie foto). Maar het leukste is natuurlijk om deze 2 tegelijk aan de muur te hebben. Ze passen goed bij elkaar.

Kunst geeft identiteit en kleur aan gebouwen en ruimtes. Wie de kamer van Arnout binnenkomt zal beïnvloed worden door de sfeer van de kunstwerken. Hij vindt daarom niet alle kunstwerken uit de collectie geschikt voor zijn kamer. De dramatische werken mogen geleend worden door iemand anders.

Arnout zou het leuk vinden wanneer er ook kunst voor studenten in de gangen en ruimtes komt te hangen en staan. Vooral wanneer het onderwerpen als onderwijs of de inhoudelijke kant verbeeld van het vakgebied. Ook kunstwerken die we care, dare, share verbeelden zijn geschikt voor de openbare ruimte.

Alle nieuwsberichten