Mediacentrum

Lean Library

Het Mediacentrum in je browser

Zoek je via het internet naar informatie? Download dan de browserextensie Lean Library en zie direct of je via het Mediacentrum toegang hebt.

Hoe werkt het?

Lean Library laat je zien tot welke online boeken en online tijdschriften je toegang hebt via het Mediacentrum. Kom je bij een beschrijving van het online artikel of online boek waarvoor toegang via het Mediacentrum is geregeld, dan verschijnt er een pop-up en kun je, nadat je bent ingelogd als student van Windesheim, doorklikken naar de volledige tekst van de publicatie.

Is er geen toegang via het Mediacentrum dan checkt Lean Library automatisch of de informatie ergens anders beschikbaar is.

Voorbeelden

  1. Je bent op zoek naar het weekblad Elsevier. Je klikt op de link in de Google resultatenlijst. Het Mediacentrum heeft een abonnement op het tijdschrift. De pop-up met de link naar de inloggegevens verschijnt.

lean library 2.

2. Hetzelfde geldt voor e-books die je op internet vindt. Je bent op zoek naar het “Basisboek voor Kwalitatief Onderzoek” van Baarda. Je klinkt op de link in Google. Het Mediacentrum heeft een licentie op het e-book. De pop-up met de link naar de inloggegevens verschijnt.

 

baarda kwalitatief onderzoek tbv lean library

Lean Library en WindeSearch

In Lean Library zit een functionaliteit die ervoor zorgt dat je een woord of zin op internet kunt selecteren en dit woord gelijk kunt opzoeken in WindeSearch. Hoe werkt dit?

Stap 1. Selecteer het woord dat je wilt opzoeken. In dit geval het woord ‘onderzoeksmethoden’

Stap 2. Klik op de rechtermuisknop

Stap 3. Je zoekwoord wordt automatisch ingevuld in WindeSearch, de zoekmachine van het Mediacentrum

 

Downloaden

Het downloaden van de extensie is heel eenvoudig. Ga naar  https://www.leanlibrary.com/ en klik op download

downloaden lean library

 

Selecteer eenmalig ‘Windesheim’ en profiteer van deze makkelijke toegang! Wil je meer weten? Bekijk dan ook eens deze video:

Heb je vragen over Lean Library, neem dan contact op met Greta Zikken.