Mediacentrum

Laat je niet afleiden!

23-4-2019 16:40

Ben jij snel afgeleid tijdens het leren? Het Mediacentrum helpt je geconcentreerd te studeren met behulp van StudyShare.

Je bent aan het blokken voor je tentamens maar telkens is er weer die afleiding. Bijvoorbeeld van je medestudenten of je social media. Het is soms moeilijk om bij de les te blijven. Daarom kun je in mei en juni iedere maandag meedoen aan StudyShare. Waarbij je wordt geholpen je te focussen op je studie.

Wat is StudyShare

Vanaf 6 mei stelt het Mediacentrum iedere maandag een (afgesloten) ruimte beschikbaar waar je drie uren achter elkaar kunt blokken. Met telkens na 45 minuten werken of leren een pauze van 15 minuten. Tijdens het leren wordt er niet gepraat, ga je niet gamen of Googlen en check je geen social media. Er is een zogenaamde StudyBob aanwezig die o.a. aangeeft wanneer het pauze is en wanneer je wilt kun je zelfs bij hem/haar je telefoon tijdelijk in bewaring geven. In de pauze maak je even een kleine wandeling of ga je iets eten of drinken. (je flesje water mag mee naar binnen).

Wanneer

Je kunt in mei en juni iedere maandag, 2 keer per dag, aan StudyShare meedoen. Per dagdeel is er plek voor ongeveer twaalf studenten. Je doet mee voor in ieder geval de duur van een blok. Aanmelden is niet nodig. Wanneer de deur dicht is mag je niet meer naar binnen.
De blokken lopen van 9.00 – 12.00 uur en van 13.00 – 16.00.

Waar

StudyShare vindt plaats op de eerste verdieping van het Mediacentrum, in B-123, waar ook de StudyBob zit. Is er geen plek meer? Natuurlijk zijn er binnen het Mediacentrum ook nog voldoende andere rustige werkplekken.

Alle nieuwsberichten