Mediacentrum

  • nl
  • en

ISBN aanvragen

Het Internationaal Standaard Boeknummer (ISBN) is een unieke titel-identificatie die wereldwijd wordt gebruikt om gegevens van boeken en aanverwante producten op te slaan in computers van bibliotheken, grossiers, importeurs, distributeurs en boekverkopers. Het doel van het ISBN is dat elke titel die een uitgever uitgeeft, snel en eenvoudig terug te vinden is in databestanden.

Voor officiële digitale publicaties van Windesheim kun je via het Mediacentrum een ISBN aanvragen. Door een ISBN aan te vragen is het voor evt. belangstellenden mogelijk je publicatie bij een boekhandel te bestellen. Omdat het om een digitale publicatie gaat, stuurt het Mediacentrum dan de link naar de boekhandel, de klant kan de publicatie dan zelf uitprinten.

Windesheimpublicaties vallen onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 Internationaal-licentie.  Dit betekent dat de kennis uit deze publicaties hergebruikt mag worden als basis voor de ontwikkeling van nieuwe kennis mits de naam van de auteur en/of Windesheim erbij vermeld wordt.

Wanneer je een ISBN-nummer wil aanvragen hoef je alleen de gevraagde gegevens in te vullen in het formulier. Door het formulier tussentijds te bewaren kun je eventueel in een later stadium, d.m.v. hetzelfde formulier, de definitieve digitale versie naar ons sturen. Je hoeft de gegevens dan maar één keer in te vullen.

Direct naar het formulier

Heb je vragen? Neem contact op met Esther Eisen-Tijssen