Mediacentrum

Dienstverlening in coronatijd: deel 4

11-6-2020 12:47

Helaas kunnen we onze deuren nog niet openen. Maar achter de schermen werken we, voor het grootste deel vanaf huis, gestaag door om jullie zo goed mogelijk van dienst te zijn.  Maar hoe ziet dat thuiswerken er uit? Daar laten we je graag iets van zien door een aantal van onze medewerkers aan het woord te laten.

Mijn naam is Greta Zikken en ik ben informatiebemiddelaar in het Mediacentrum.

Mijn primaire taak is om de digitale en fysieke collectie voor de opleiding Gezondheid en Welzijn samen te stellen.

Normaal gesproken werk ik drie hele dagen op Windesheim. Nu werk ik elke morgen vanuit huis. Een verandering die eigenlijk nauwelijks invloed heeft op de doorgang van mijn werkzaamheden. Ik heb het alleen nog drukker gekregen, omdat je wilt dat de digitale collectie optimaal bereikbaar is.

’s Morgens om 9.00 uur begin ik met het beantwoorden van mijn mail of een overleg, om 10 uur gaan we online “koffie drinken” met collega’s. Dat is natuurlijk minder gezellig dan met z’n allen rond de koffietafel, maar het zorgt er wel voor dat je een verbondenheid blijft voelen met je werk en met elkaar. Ook met collega’s die je niet in overleggen ontmoet.

Op dit moment zijn mijn voornaamste bezigheden het uitbreiden van de digitale collectie, het onderhouden van onze zoekmachine WindeSearch, en het bijhouden van de browser extensie Lean Library. Het hulpmiddel dat, zeker nu iedereen vanuit huis werkt, heel goed van pas komt als je op zoek bent naar informatie.

Voor deze taken heb ik veel contact met mensen buiten Windesheim, die ook allemaal thuis werken nu. Je merkt dan toch dat de mailtjes naar elkaar wat persoonlijker worden, omdat je allemaal in hetzelfde schuitje zit.

Jullie wens ik allemaal goede moed om het vol te houden en blijf gezond!

 

Alle nieuwsberichten