Mediacentrum

Dienstverlening in coronatijd: deel 3

4-6-2020 9:09

Helaas kunnen we onze deuren nog niet openen. Maar achter de schermen werken we, voor het grootste deel vanaf huis, gestaag door om jullie zo goed mogelijk van dienst te zijn.  Maar hoe ziet dat thuiswerken er uit? Daar laten we je graag iets van zien door een aantal van onze medewerkers aan het woord te laten.

Mijn naam is Sonia Rinaldi en ik ben in het Mediacentrum werkzaam als bibliothecaresse. Misschien hebben jullie mij wel eens gezien aan de balie. Ik ben de Italiaanse mevrouw met een accent.

Toen eind maart alles begon zaten wij midden in de verbouwing. De loodgieter, de timmerman, de elektricien en de schilder. Gezellig onder één dak. Onze schilder was net begonnen om het hele huis onder handen te nemen. HELP! Mijn twee kinderen volgden online lessen en mijn man zat thuis. Vervolgens besloot Windesheim dat iedereen zo veel mogelijk thuis moest werken. Maar waar moest ik werken? De kinderen zaten op hun kamers. Mijn man zat in de woonkamer en de schilder was in het hele huis bezig. Elke hoek van het huis was bezet.

Mijn werkplek veranderde steeds. Één dag op zolder op de verdieping waar ook mijn zoon met zijn online lessen bezig was. Ongemerkt hadden wij last van elkaar. Wanneer ik “baliedienst” had, kreeg mijn zoon les. Dat was niet zo handig😉 Een andere dag in mijn slaapkamer op bed, maar dat was ook geen goed idee, want ik kreeg last van mijn rug. Daarna heb ik het in de tuin geprobeerd. Het weer stond er wel naar, maar de omgevingsgeluiden stoorden. De woonkamer was ook geen optie, want het was voor iedereen in huis een pauzeplek.

Uiteindelijk was de schilder klaar met de logeerkamer. Die kon ik wel eens goed gebruiken als werkplek, zoals te zien is in de foto!

Alle nieuwsberichten