Mediacentrum

De lener en het kunstwerk

11-9-2018 10:06

Speciaal voor medewerkers van de Hogeschool hebben we een Kunstuitleen op Windesheim. Het Mediacentrum verzorgt het beheer en de uitleen ervan. Maar waarom leent een medewerker een bepaald kunstwerk? We vroegen we het dit keer aan Astrid Metzelaar,  secretaris College van Bestuur / Raad van Toezicht

Astrid leent graag kunst omdat ze kunst op haar kamer leuk vindt. De 2 abstracte houtsnedes (Cees Andriessen) stralen rust uit en dat is prettig om naar te kijken.  Ook  heeft Astrid een figuratief werk (JanPeter Muilwijk – Den Leib in sein’m Schlaffkamerlein) geleend. Hiervoor heeft ze gekozen als uitdaging voor zichzelf omdat ze eigenlijk niet zo’n liefhebber is van figuratieve kunst. Haar keuze voor deze 3 werd mede bepaald door de beschikbaarheid. De kunstwerken op haar kamer  zijn ook regelmatig een gespreksonderwerp.

Astrid heeft geen voorkeur voor een bepaald kunstwerk uit de collectie. Wel houdt ze van originaliteit en laat ze zich graag verrassen. Hiervoor heeft ze de 2 Rabbit Paws (Karin Hoogesteger) geleend en die vond ze erg leuk.

Bij haar vorige werkgever heeft ze 15 jaar in de kunstcommissie gezeten. Dat bracht met zich mee dat ze ook betrokken was bij het aankopen van kunst. Aan het bezoeken van galerieën en ateliers van kunstenaars heeft ze goede herinneringen. Het heeft haar interesse voor kunst vergroot.

 

 

Alle nieuwsberichten