Mediacentrum

Databanken Techniek

14-3-2019 19:25

Via onze site heb je toegang tot een groot aantal digitale bronnen. De databanken bieden toegang tot informatie over alle wetenschapsgebieden, statistische en financiële gegevens, marketing-, bouw- en onderzoeksinformatie. Maar wat vind je nu in welke databank? We lichten dit graag verder toe en zetten daarom nu maandelijks een aantal databanken in de spotlights.

Deze maand geven we je een aantal tips met betrekking tot databanken op het gebied van Techniek

 

Architectuur

Ben jij geïnteresseerd in Architectuur? Het Mediacentrum heeft een abonnement op het blad “De Architect”. Je vindt dit tijdschrift in papieren vorm in het Mediacentrum en digitaal via de A tot Z lijst.

 

NEN databank

Via de NEN databank heb je toegang tot de Nederlandse internationale en in Nederland aanvaarde internationale normen, NEN-praktijkgidsen en de Publicatiereeks Gevaarlijke stoffen.

 

Safari

In SAFARI Books online vind je Engelstalige e-books op gebied van informatietechnologie, programmeren, digitale media, e-business en softwareapplicaties.

 

Bouw- en installatie

Door het aanmaken van een kennisID op www.kennisid.nl/registratie/windesheim kun je toegang krijgen tot bouw- en installatiekennis.  Via het Mediacentrum heb je toegang tot  verschillende producten zoals de CUR aanbevelingen en SBR referentiedetails. Ook het bouwbesluit is zo terug te vinden.

 

CROW

In de kennisdatabank van CROW zijn kennismodules te vinden op het terrein van verkeersveiligheid en mobiliteit. Wil je bijvoorbeeld iets weten over goederenvervoer en bedrijventerreinen? Kijk dan eens in deze databank.

 

 

Alle nieuwsberichten