Mediacentrum

Bronvermelding volgens APA

De APA-richtlijnen uitgelegd: 3e herziene editie beschikbaar vanaf 8 juli!

apa richtlijnen uitgelegd

De richtlijnen zijn gratis te downloaden via https://www.auteursrechten.nl/bronnen-vermelden. De papieren versie is, in een handig ringbandje, verkrijgbaar via Studystore voor € 4,05.

Er bestaan diverse stijlen om bronnen te vermelden. Op de meeste hogescholen, ook op Windesheim, worden vooral de APA-richtlijnen gehanteerd. De van oorsprong Amerikaanse richtlijnen laten zich niet altijd goed toepassen in het Nederlandse taalgebied en worden verschillend geïnterpreteerd. Daarom is er door hogescholen een Nederlandstalige handleiding samengesteld met de titel “De APA-richtlijnen uitgelegd, een praktische handleiding voor bronvermelding in het hoger onderwijs”. Binnen Windesheim gelden deze richtlijnen als norm bij de toepassing van APA.

Moet ik de nieuwe richtlijnen vanaf schooljaar 2021-2022 gaan toepassen of mag ik de 2e editie blijven gebruiken?
De Werkgroep APA adviseert om vanaf het schooljaar 2021-2022 alleen de nieuwe richtlijnen toe te passen. Overleg met de eigen docent of opleiding als je liever de 2e editie wilt blijven gebruiken. De 2e editie kun je net als de 3e editie raadplegen op https://www.auteursrechten.nl/bronnen-vermelden.

Ik heb nog een vraag of een opmerking, waar kan ik die stellen?
Stuur een e-mail naar: aip@windesheim.nl.