Mediacentrum

Bronnen voor beeld en geluid

9-5-2019 15:39

Via onze site heb je toegang tot een groot aantal digitale bronnen. De databanken bieden toegang tot informatie over alle wetenschapsgebieden, statistische en financiële gegevens, marketing-, bouw- en onderzoeksinformatie. Maar ook hebben we een aantal handige bronnen op het gebied van Beeld en Geluid.

Academia

Als je op zoek bent naar tv- of radio-uitzendingen, kijk dan eens in Academia, de databank van het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

instituut voor beeld en geluid

 

 

 

 

 

 

 

 

De materialen uit deze collectie zijn speciaal geselecteerd voor gebruik in het hoger onderwijs. De auteurs- en vertoningsrechten van al deze video’s zijn al geregeld, zodat je ze zorgeloos kunnen laten zien tijdens colleges en/of presentaties.
Met een ingebouwde snijmachine kun je heel gemakkelijk fragmenten knippen uit bijvoorbeeld actualiteitenprogramma’s of documentaires. Met een link voeg je ze eenvoudig toe aan je powerpoint, website of ELO. En een groot voordeel van deze uitzendingen is dat je ze altijd kunt blijven gebruiken.

nos journaal fragment

Wil je weten hoe je handig kunt werken met Academia, bekijk dan ook even de handleiding.

Britannica ImageQuest

Afbeeldingen vinden op internet is niet moeilijk, maar hoe weet je of er geen auteursrechten voor betaald moeten worden?
Die vraag hoef je jezelf niet te stellen als je afbeeldingen zoekt via de databank Britannica ImageQuest. Het Mediacentrum heeft een licentie op deze databank, en alle afbeeldingen mogen vrij gebruikt worden binnen het onderwijs aan Windesheim, zowel in de les als in presentaties en publicaties. Ook kun je alle afbeeldingen downloaden, delen en printen. De enige voorwaarde voor gebruik is een correcte bronvermelding. Britannica ImageQuest geeft bij elk plaatje aan hoe de bron vermeld moet worden in bijvoorbeeld de APA-stijl.

Mediaportaal

Windesheim heeft ook een eigen soort You Tube, het Mediaportaal. Je vindt hier onderwijs gerelateerd videomateriaal van studenten en medewerkers. En je kunt hier als medewerker of student van Windesheim ook je eigen videomateriaal plaatsen.

 

 

Alle nieuwsberichten