Mediacentrum

Afstudeerwerken

Je bent afgestudeerd aan Windesheim en wil je scriptie graag delen via de HBO Kennisbank. Hieronder krijg je antwoord op de meest gestelde vragen.

Staat jouw vraag er niet tussen? Neem dan contact op met Esther Eisen-Tijssen 

Stuur je scriptie naar het Mediacentrum via het toestemmingsformulier

 • Waarom zou ik mijn scriptie in de HBO Kennisbank laten opnemen?

  Ten eerste doe je dit voor jezelf. Je kunt hem altijd makkelijk terugvinden en je hebt een link naar het document die je op je social media pagina’s kunt delen. Je bent hierdoor beter zichtbaar als professional voor (toekomstige) werkgevers. Je scriptie wordt dan je visitekaartje.
  Verder kun je op deze manier een bijdrage leveren aan bijvoorbeeld de ontwikkeling van de Regio Zwolle doordat bijvoorbeeld beleidsmakers en ondernemers kunnen voortbouwen op jouw kennis.

 • Wat moet ik doen om mijn scriptie in de HBO Kennisbank te laten opnemen?

  Je opdrachtgever moet instemmen met de publicatie van je scriptie. Wanneer je je scriptie met nog een student hebt geschreven moet die ook toestemming geven.
  Vervolgens maak je een publicatieversie van je scriptie. Je haalt hier alle vertrouwelijke en privacygevoelige informatie uit want de informatie mag niet herleidbaar zijn naar personen. Maak afspraken met je opdrachtgever over hoe ver je hierin moet gaan. Het kan bijvoorbeeld dat je opdrachtgever liever niet zijn naam erbij vermeld wil hebben.

  In de publicatieversie staan idealiter alleen afbeeldingen die je zelf hebt gemaakt of waar je toestemming voor hebt om ze te mogen hergebruiken zoals rechtenvrije afbeeldingen.
  Daarna kun je je scriptie uploaden via dit toestemmingsformulier .

  Het Mediacentrum plaatst je scriptie op de HBO Kennisbank.

 • Blijf ik eigenaar van mijn scriptie?

  Ja. Het auteursrecht ligt bij jou en niet bij de opleiding of de opdrachtgever. Je kunt hier met je opdrachtgever wel afspraken over maken. Het gebeurt weleens dat de opdrachtgever er een mooi boekje van wil maken. Als jij dat goed vindt dan kan dat natuurlijk.

  Kijk hier voor een voorbeeld

 • Wat mogen anderen met mijn scriptie doen?

  Je scriptie wordt gepubliceerd onder een zogenaamde Creative Commons licentie. Dit houdt in dat je anderen vooraf toestemming geeft om je scriptie te mogen delen, bewerken en aanpassen. Ze moeten wel jouw naam vermelden. Wanneer ze je scriptie voor commerciële doeleinden willen gebruiken moeten ze jou om toestemming vragen. Het is daarom handig om je social media pagina aan ons door te geven, die wordt op de HBO Kennisbank getoond. Anderen kunnen dan contact met je opnemen.

 • In mijn colofon staat 'alle rechten voorbehouden'. Klopt dat?

  Nee, dat klopt niet. Vervang ‘alle rechten voorbehouden’ door: ‘Deze publicatie valt onder een Creative Commons Naamsvermelding 4.0 – niet commercieel – Internationaal-licentie.

  Dit betekent dat de kennis uit deze publicatie hergebruikt mag worden als basis voor de ontwikkeling van nieuwe kennis mits de naam van de auteur hierbij vermeld wordt en dit voor niet-commerciële doeleinden gebeurt. Bij twijfel, of commercieel hergebruik, kunt u contact opnemen met de auteur via (vul hier je mailadres of link naar je LinkedIn profiel in)’.

 • Hoe lang staat de scriptie op de HBO Kennisbank?

  Stuur ons een bericht wanneer je om wat voor reden dan ook wil dat je scriptie verwijderd wordt uit de HBO Kennisbank. Wij halen hem er dan vanaf. Dat doen we ook wanneer bijvoorbeeld de afstudeerorganisatie ons laat weten zo niet meer gevonden te willen worden. Uiteraard proberen we in zo’n situatie jou hierover te informeren.

 • Mijn opdrachtgever stemt niet in omdat er vertrouwelijke informatie in staat. Wat nu?

  Vertrouwelijke informatie kun je in een aparte bijlage opnemen die je wel inlevert voor je beoordeling maar die je verwijdert uit je publicatieversie. Dit is een voorbeeld.

  Heb je nog vragen? Neem dan contact op met Esther Eisen-Tijssen (emd.eisen-tijssen@windesheim.nl )